Elron loodab reisijaid motiveerida rattaga reisimisest loobuma, kehtestades rattamaksu (22)

Henry-Laur Allik
, ajakirjanik
Copy
Üliõpilane Otto ütleb, et kui hakatakse rattaga reisimise eest lisa­tasu küsima, tuleb tal oma harjumusi muuta.
Üliõpilane Otto ütleb, et kui hakatakse rattaga reisimise eest lisa­tasu küsima, tuleb tal oma harjumusi muuta. Foto: Tairo Lutter

Elron kehtestab rattarohkuse tõttu alates 26. juulist kõikides rongides jalgrattapileti. Eesmärgiks vähendada rattaga rongireisijate arvu. Jalgrattapileti hind sõltub reisi pikkusest ja on viiskümmend protsenti vastava täispileti hinnast. Ei inimesed ega ka linnaisad pole sellest plaanist vaimustuses.

Pärastlõuna. Uudis, et tulevikus peab rattaga reisimiseks lisa maksma, levib Balti jaamas kulutulena. Tallinna-Tartu ekspressrong väljub kahekümne minuti pärast. Ülikoolis õppiv Otto, kes tuli juba varakult ratast koha peale paigutama, ütleb, et selline maks talle meeltmööda ei ole.

«Kui ma lähen kuskile või sõidan maale Tamsalusse rongiga, siis on mul tavaliselt alati ratas kaasas. Kui ma pean ratta eest veel lisa maksma, siis rongist peletab see mind küll eemale. Võib-olla peabki hakkama edaspidi autoga käima. Ma olen üliõpilane, mul ei ole raha raisata selliste asjade peale,» räägib Otto, kes peaks tulevikus sama reisi eest kaks või kolm eurot rohkem maksma.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles