Eesti pagulaskeskustesse mahuks veel 88 migranti

Henry-Laur Allik
, ajakirjanik
Copy
06.07.2021. Põgenikelaager Vydeniais. FOTO: Konstantin Sednev
06.07.2021. Põgenikelaager Vydeniais. FOTO: Konstantin Sednev Foto: Konstantin Sednev

Eestil on praegu võimekus majutada 100 varjupaigataotlejat, 70 Vao keskuses Lääne-Virumaal ja 30 Vägeva keskuses Jõgevamaal. AS Hoolekandeteenuste andmetel on pagulaskeskustes hetkel 12 rahvusvahelise kaitse taotlejat ehk ruumi on veel 88 migrandile.

Siseministeeriumi kodakondsus- ja rändepoliitika osakonna nõunik Silvester Silver Stõun selgitas, et kui põgenik taotleb rahvusvahelist kaitset, tekib tal seaduslik alus riigis viibida.

Siseministeeriumi kodakondsus- ja rändepoliitika osakonna nõunik Silvester Silver Stõun selgitas, et kui põgenik taotleb rahvusvahelist kaitset, tekib tal seaduslik alus riigis viibida ning üldjuhul suunatakse ta varjupaigataotlejate majutuskeskusesse ehk Eesti mõistes Vao või Vägeva keskusesse. Kuna rahvusvahelise kaitse taotlejaid on praegu vähe, asuvad kõik migrandid Vao külas.

«Taotleja viibib majutuskeskuses rahvusvahelise kaitse menetluse lõpuni, mil tema taotlus, kas rahuldatakse, see tähendab, et taotleja saab pagulase või täiendava kaitse staatuse, või lükatakse tagasi ning tema suhtes alustatakse tagasisaatmise menetlust,» selgitas Stõun.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles