Pirital avati ligi 84 000 eurot maksma läinud trikirattarada

Dominika Pankova
Copy
Pirita uus trikirattarada.
Pirita uus trikirattarada. Foto: Pirita LOV ja Albert Truuväärt (Pealinn)

Pirital on avatud trikirattarada, mille Pirita elanikud valisid Tallinna kaasava eelarvega rahastatavaks projektiks. Pumpraja ehitamine läks maksma 83 480 eurot.

«Kuigi Pirita trikirattaraja äärest võeti ehitamise ajaks pandud piirded maha alles täna, on ratturid käinud rada juba proovimas. Esimesed sõitjad olid platsis kohe, kui asfalt rajale maha sai. See näitab, et rada on Pirital väga oodatud ning on tänuväärne, et kogukond andis ühise panuse, et Piritale uudne vaba aja veetmise võimalus tuleks,» ütles Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Rada sobib kasutamiseks nii lastele kui ka vanematele inimestele ja seda olenemata nende oskustest.

Teist sellist pumprada Eestis pole ja ratturid on rajast vaimustunud. «Kui tavaliselt on pumprajad ovaalsed, siis Pirita rada meenutab kujult ristikheinalehte või näpuvurri, mis lisab sõitjatele põnevaid võimalusi,» märkis Liinat.

Pumprajal võib sõita jooksuratta, tõukeratta, jalgratta ja BMX-iga ning rula ja rulluiskudega. Raja kasutamise reeglid on kirjas trikirattaraja kõrval infotahvlil. «Kindlasti peaksid sõitjad kandma kiivrit ja kaitsmeid ning alla kaheksa-aastased kasutama rada lapsevanema järelevalve all,» ütles linnaosavanem.

Rajal sõitmine on tasuta. See asub Pirita spordikeskuse lähedal Pirita jõe ääres.

Rada koosneb kurvidest ja lainetest. Sõitjal tuleb imiteerida pumpamist: rattal olles peab ratast künkast üles tõmbama ja alla sõites kiiruse suurendamiseks suruma.

Trikirattaraja rajamine läks maksma 83 480 eurot (koos käibemaksuga) ning selle projekteeris ja ehitas Hevent Ehitus OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles