Noor sõudja tuli MMil kuuendale kohale

Lenel Karu
Copy
Tartlane Elar Loot (paremal)
Tartlane Elar Loot (paremal) Foto: Erakogu

Tšehhis Račices peeti möödunud nädalavahetusel sõudmise maailmameistrivõistlused U23 vanuseklassis, kus Eesti koondise parima soorituse tegi tartlane Elar Loot (SAK Tartu): ta pääses kergekaalu ühepaadil finaali ning teenis kuuenda koha. Selles kategoorias ei tohtinud sportlaste kaal ületada 72 kg.

Loot jõudis laupäeval peetud poolfinaali vahesõidu kaudu ja pakkus seal vägeva etenduse: alustas tagasihoidlikul viiendal positsioonil, aga keris 2000 meetri distantsi teises pooles tempot üles ning tegi südika finišikiirenduse, mis andis talle ajaga 7.04,34 vajaliku kolmanda koha ja finaalipääsu. Sõudja iseloomustas oma sooritust ootuspäraseks, kuid polnud täielikult rahul stardiga. Loot treenib Reigo Pihlaku käe all.

Kuldmedali võitis kergekaalu ühepaadil 6.57,63ga terve distantsi liidrina sõudnud kreeklane Antonios Papakonstantinou, hõbeda ja pronksi jagasid omavahel ära itaallane Niels Torre ja Bulgaaria esindaja Lazar Penev, kelle ajad olid vastavalt 6.59,96 ja 7.10,74.

Samal võistlusel saavutas tubli tulemuse Eesti neidude paarisaerunelik Rachel Kõllo (SAK Tartu), Grete Alttoa (SK Kalev), Annabel Aron (Pärnu SK) ja Helene Dimitrijev (Viljandi SK). Nad tulid B-finaalis teiseks ja kokkuvõttes kaheksandaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles