Anni Vienna Volke ehk tüdruk, kes läbis gümnaasiumi ühe aastaga (10)

Kerttu Kirjanen
, ajakirjanik
Copy
Anni Vienna Volke: «Õppisin viimase aasta jooksul tundma paremini oma piire ning sain kinnitust ütlusele, et kui midagi tahta ja selle kallal vaeva näha, on kõik võimalik.» 
Anni Vienna Volke: «Õppisin viimase aasta jooksul tundma paremini oma piire ning sain kinnitust ütlusele, et kui midagi tahta ja selle kallal vaeva näha, on kõik võimalik.» Foto: Herman-Erik Isop

Anni Vienna Volke kirjeldab oma koolipäevi nii: «Sel ajal kui teised magasid, mina õppisin, ja kui teised ärkasid, et minna kooli, magasin mina kõige sügavamat und.» Ühe aastaga terve gümnaasiumi õppematerjali omandanud noor naine leiab, et unistused on elluviidavad. Kõik ei peagi alati kergelt tulema.

Räägi endast natuke: kes sa oled, kust sa tuled ja millega sulle vabal ajal tegeleda meeldib?

Olen 18-aastane avatud silmade ja südamega neiu, kes on veetnud oma lapsepõlve linnast väljas roheluses, õppinud Aruküla ning Jüri koolis, seal lõpetasin ka põhikooli. Kui ma kolisin eelmisel aastal Pärnusse, jätkasin Tallinnas alustatud õpinguid uues kodulinnas. Kuigi üsna suur osa ajast kulub pere ja sõpradega koos veetmisele, on õppimine olnud alati prioriteet. Vabal ajal meeldib mulle väga mängida tennist, matkata, reisida mööda maailma ning avastada uusi kultuure.

Kas sa teadsid juba põhikoolis, et kavatsed gümnaasiumi lõpetada kõigest ühe aastaga?

Teadsin, et Eestis on selline võimalus olemas, aga kindlasti ei osanud ma põhikooli lõpus arvata, et võtan selle väljakutse vastu. Mõte läbida kolme aasta materjal ühega tuli minuni ise, jooksvalt, kui õppeaasta oli juba alanud. Oli suur õnn, et Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi õpetajad minu hullule ideele rohelise tule andsid.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles