FOTOD Kopli lahel avastati suur reostuslaik, PPA käivitas tõrjeoperatsiooni

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy

Täna õhtul avastati Kopli lahel õhuke merereostuse kiht, mille kaldale jõudmise takistamiseks käivitati reostustõrjeoperatsioon. Politsei- ja piirivalveameti (PPA) laeva Raju meeskond traalib reostust absorbentpoomiga.

Täna pärastlõunal kella 16.50 paiku teatas Kopli lahel liikunud jeti juht õhukesest merereostuse kihist piirkonnas. PPA merevalvekeskus saatis kohapeale politsei mootorpaadi M-15 ja laeva Raju ning reostuse ulatusest parema ülevaate saamiseks kaasati lennusalga lennuk.

Lennukimeeskond tuvastas, et piklik reostuselaik on ca 3,4 kilomeetrit pikk ja 0,2 kilomeetrit lai ning ulatub Bekkeri sadama juurest Kakumäe sadama ja Kopli poolsaare tipuni.

PPA valmisoleku ja reageerimise büroo mereturvalisuse grupi juht Marge Kohtla rääkis, et reostus ei kujuta hetkel endast ohtu ümbritsevatele inimestele. «Lennusalga vaatluslend ja kaldalt luuret teinud päästjad kinnitasid, et reostus ei ole kaldale jõudnud. Mõned ümbruskonna elanikud on küll teatanud ebameeldivast lõhnast, kuid praegustel andmetel ei ole reostus inimestele ohtlik,» rääkis Kohtla.

Reostus on küllaltki õhuke ja selle korjamine reostustõrjepoomidega ei ole võimalik. «Kopli poolsaare läheduses on reostus juba ise hajumas, kuid see on veidi kontsentreeritum Kakumäe suunal ning asub suhteliselt kalda lähedal. Meie eesmärgiks on merereostus lokaliseerida ja likvideerida merel, kuna rannikule jõudes võib see tekitada kordades rohkem kahju ning selle koristamine on oluliselt kulukam. Merevalvekeskus kaasas juhtumi lahendamisesse koheselt reostustõrjevõimekusega laeva Raju, mille meeskond veeskas absorbentpoomi, mis reostuse endasse imab. Selliselt proovime reostust piirata ja ära hoida selle edasikandumise rannikule,» selgitas Kohtla.

Proovid selgitavad, kas tegemist on kütuse, õli või mõne muu vedelikuga. Juhtunust teavitati keskkonnaametit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles