Laanet: Eesti on valmis jätkama sõjalistel missioonidel Sahelis (1)

Dominika Pankova
Copy
Kaitseministrid kohtumisel.
Kaitseministrid kohtumisel. Foto: Kaitseministeerium

Eile kohtus kaitseminister Kalle Laanet Pariisis oma kolleegidega riikidest, mis osalevad Malis operatsiooni Barkhane sihtüksuse Takuba tegevustes. Täna võtab Laanet osa Prantsusmaa rahvuspüha pidustustest.

«Nõupidamine oli vajalik, sest Prantsusmaa, kelle missioonidel Eesti aktiivselt osaleb, on ümber korraldamas oma sõjalisi tegevusi Saheli piirkonnas. Et saavutada ühtne arusaam koostöö tulevikust, peame oma partneritega asjad selgeks rääkima,» ütles Laanet.

Ta tõdes, et on veel vara öelda, kuidas Eesti planeeritavate muudatuste tõttu edasi tegutseb. «Saan siiski kinnitada, et Eesti on Malis tehtava koostööga rahul ning võimalusel oleme valmis selles edaspidigi osalema,» täiendas Laanet.

Eesti Kaitseväel on Mali julgeoleku tagamisel oluline roll – seal asub Eesti suurim rahvusvaheline sõjaline panus. Barkhane'i operatsioonil osaleb jalaväeüksus koos toetuselemendiga ja staabiohvitseridega ning Takuba sihtüksuses tegutsevad Kaitseväe erioperaatorid. 

Täna osaleb Laanet ka Prantsusmaa rahvuspäeva paraadil. Prantsuse üksuste kõrval marsivad seal Eesti esindajatena Malis teeninud Erioperatsioonide Väejuhatuse kaitseväelased.

Prantsusmaa rahvuspüha ehk Bastille' päev sai nime samanimelise kindluse vallutamise järgi. 1789. aasta 14. juulil aset leidnud sündmust loetakse Prantsuse revolutsiooni alguseks, mis viis kuningavõimu kukutamise ning vabariigi väljakuulutamiseni. Bastille'i kindlus sümboliseeris tollases ühiskonnas kuningavõimu, despootlikkust ja ebavõrdsust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles