Valitsus: kaitsepoogituile jääb rohkem vabadusi (6)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Erinevalt teistest riikidest ei ole Eesti valitsus veel täpselt arutanud, millistest piirangustest vaktsineeritud pääsevad.
Erinevalt teistest riikidest ei ole Eesti valitsus veel täpselt arutanud, millistest piirangustest vaktsineeritud pääsevad. Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik

India ehk Delta Covid-19 tüve levik viis nakatumise terves Euroopas taas tõusujoonele. Prantsusmaa võttis vastu otsuse, et alates augustist peab kõigil olema avalikesse kohtadesse pääsemiseks ette näidata tervisetõend, mis kinnitab kas vaktsineerimiskuuri läbimist või hiljutist negatiivset Covid-19 testi. Eesti valitsus pole aga ühtegi konkreetset otsust veel teinud.

Peaminister Kaja Kallas (RE) kinnitas Postimehele, et uue koroonalaine ajal jääb vaktsineeritutele alles rohkem vabadusi. «Me arvestame sellega võimalike piirangute kehtestamisel,» ütles peaminister.

Ta meenutas, et möödunud koroonalainete ajal pidi enamik ennast piirama haigusaltima vähemuse kaitseks. «Nüüd on kõigile antud võimalus ennast kaitsta, seega tekib küsimus, miks peavad kaitsepoogitud ennast piirama samuti kui need, kes ei taha ennast ise kaitsta,» lausus Kallas. Ta lisas, et valitsus arutas seda teemat möödunud neljapäeval ning leppis kokku põhimõttes, et järgmise laine ajal, kui haiglate olukord läheb hullemaks, siis vaktsineerituid piiratakse vähem.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles