Evelin Ilves läheb ihukaitsja ja sõbrannade seltsis matkama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arno Saar/ SL Õhtuleht

Presidendiproua Evelin Ilves sõidab järgmisel nädalal välismaale matkama ning temaga koos sõidab turvamees, sest seadus ei luba riigipea abikaasal ilma kaitsjata liikuda.

Presidendi nõunik Toomas Sildam ütles Postimees.ee'le, et presidendiproua läheb reisile koos kahe sõbrannaga ning turvamees on tal kaasas lihtsalt seepärast, et seadused teisiti ei luba.

Presidendi kantselei nõunik Kristel Peterson ütles, et Evelin Ilves sõidab matkama välisriiki ja maksab reisi eest ise, ihukaitsega seotud kulud tasub julgestuspolitsei, kirjutab Õhtuleht.

Presidendi kantselei ei avalikusta, kui kauaks ja kuhu Evelin Ilves reisib, sest tegu on erasõiduga.

Julgestuspolitsei infojuht Priit Talv ei osanud öelda, kui palju ihukaitsja saatmine neile maksma läheb, sest lähetuse kulud selguvad alles pärast lähetust, kui kõik kuludokumendid on laekunud.

Evelin Ilves on varem ajakirjandusele kurtnud, et ei saaks parimagi tahtmise juures reisida ilma turvameesteta, nii näiteks saatis ihukaitse valvas pilk teda 2007. aasta lõpul koos tütre Kadri Keiuga tehtud reisil Egiptuses Hurghadas ja ka sama aasta hilissuvel Lapimaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles