Raudne ja Stelmach said pistisekahtlustused

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Raudne
Indrek Raudne Foto: Peeter Langovits

Kaitsepolitsei on esitanud Indrek Raudsele ja Nikolai Stelmachile kahtlustused pistise võtmises ja sellele kaasa aitamises.

Raudne sai kahtlustuse pistise võtmises ja Stelmach pistise võtmisele kaasaaitamises, ütles riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Tammai. Tema sõnul esitati kahtlustused juba detsembrikuus, mil kaitsepolitsei mehed üle kuulas. «Läbiotsimine Tallinna Sadamas toimus 9. detsembril, samal päeval kuulati nad ka kahtlustatavatena üle,» sõnas Tammai.

Seoses pistise andmisega on süüasjas veel kaks kahtlustatavat. Neid kahtlustatakse pistise andmises, kuid nende isikuid riigiprokuratuur ei täpsusta.

Kriminaalmenetlust mõjuvõimuga kauplemise paragrahvi alusel alustas riigiprokuratuur pärast Eesti Ekspressis artikli «Ärimees: «Maksin Raudsele ja Stelmachile üle 600 000 krooni» ilmumist. Artikkel räägib, kuidas Raudne ja Stelmach organiseerisid väidetavast turuhinnast kolm korda odavamalt riigiettevõttele Tallinna Sadam kuuluvate aktsiate müüki ärimees Vladimir Kleinerile.
Uurimist viib läbi kaitsepolitseiamet.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles