Tallinnas oodatakse pühapäeval peresid vaktsineerima (1)

BNS
Copy
Vaktsineerimine
Vaktsineerimine Foto: Shutterstock

Tallinnas saab pühapäeval Covid-19 vastu vaktsineerida Lasnamäel, Mustamäel ja Põhja-Tallinnas - ette registreerida ei ole vaja ning piisab, kui tulla kohale.

Samal päeval on end vaktsineerinud inimestel võimalik käepaela alusel külastada kogu perega Tallinna Loomaaeda 70 protsendi võrra soodsama hinnaga. Kiiremaid vaktsineerijaid kostitab jäätisega Balbiino.

«Oodatud on kogu pere – võtke kaasa vanaema ja vanaisa, samuti teismelised lapsed, ja tulge lihtsalt kohale,» ütles Lääne-Tallinna keskhaigla juht Arkadi Popov. 

Vaktsineerimise perepäev toimub kell 9-17 Lasnamäe Prisma kaubanduskeskuse parklas Mustakivi teel, kus vaktsineerib Qvalitas Arstikeskus; Põhja-Tallinnas Sõle spordikeskuse vaktsineerimiskeskuses Sõle 40a, kus vaktsineerib Fertilitas, samuti Mustamäel Kaja kultuurikeskuse vaktsineerimiskeskuses Vilde tee 118, kus vaktsineerib Lääne-Tallinna keskhaigla.

Vaktsiiniks on Pfizer, mis sobib alates vanusest 12. eluaastat, ja täiskaitse saamiseks tuleb kuue nädala pärast teha teine doos. Lasnamäel on võimalik vaktsineerida ka ühedoosilise Jansseniga, mis sobib alates 18. eluaastast. Igas asukohas on plaanitud teha umbes 500 kaitsesüsti.

Et mitte elavas järjekorras oodata, on Tallinnas jätkuvalt iga päev võimalik end vaktsineerida ka aega eelnevalt kinni pannes, selleks tuleb helistada telefonile 1247 või broneerida aeg digiregistratuuris www.digilugu. 

Ilma eelregistreerimiseta võib jätkuvalt terve järgmise nädala jooksul sisse astuda Sõle spordikeskusesse ja jätkuvalt vaktsineerib Confido kiirkliinik Lasnamäe Centrumis.

Vaktsineerima tulles tuleb kindlasti kaasa võtta isikut tõendav dokument. 

Vaktsineerimiskuuri toime kestab vähemalt aasta. Samuti kehtib vähemalt ühe aasta ELi vaktsineerimise digitõend, mis võimaldab lihtsamalt reisida ja ilma testimata ka Eestis paljude ürituste külastamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles