Ajateenistust alustab tuleval nädalal ka 49 neidu (1)

BNS
Copy
Kaitseväkke saabuvad uued ajateenijad.
Kaitseväkke saabuvad uued ajateenijad. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Järgmise nädala algul alustab ajateenistust ligi 2000 noort, kelle seas on ka 49 naist.

Teenistust alustatakse kõikides ajateenijate väljaõppekeskustes, see tähendab 1. ja 2. jalaväebrigaadis, sõjaväepolitseis, küberväejuhatuses, mereväes ja toetuse väejuhatuses, edastas kaitseressursside amet. Esimest korda pakub väljaõpet ka eripoeratsioonide väejuhatus. Teenistusse asuvad noored on üldjuhul keskharidusega. Omal algatusel alustab seekord teenistust 61 protsenti kutsututest.

Juulikutse ajateenijate tulevane sõjaväeline ametikoht üksuses eeldab 11-kuulist väljaõpet ja nendest koolitatakse tulevased ülemad, erialaspetsialistid ja autojuhid.

Kaitseressursside ameti peadirektori Marlen Piskunovi sõnul on 1. ja 2. jalaväebrigaadi kahe kompanii noored kaasatud innovatsiooniprojekti «Tahan ajateenistusse!». Ta märkis, et ettevalmistus on käinud juba pikalt.

Esimest korda on noortel võimalik ajateenistus läbida erioperatsioonide väejuhatuse koosseisus. «11 koha peale oli tihe konkurents,» sõnas Piskunov. Paar üksust ka kolisid ning seepärast alustavad toetuse väejuhatuse ajateenijad teenistust Ämari asemel Paldiskis ning küberväejuhatuse omad Ämaris.

«Järjest populaarsem on klassidena ajateenistusse asumine. Kui eelmisel aastal alustas koos teenistust 17 klassi, siis nüüd 27 ning 1. jalaväebrigaadi ja küberväejuhatuse saime suures osas täidetud just klassidega,» ütles Piskunov.

Ajateenistusse kutsutakse kolm korda aastas. Järgmine kutsumine on 18.-19. oktoobril.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles