Eesti uus suursaadik USA-s andis üle oma volikirja

Meinhard Pulk
, toimetas
Copy
Kristjan Prikk.
Kristjan Prikk. Foto: Raul Mee

Eesti uus suursaadik Ameerika Ühendriikides Kristjan Prikk sai Washingtonis USA presidendilt Joe Bidenilt kinnituse volikirjade vastuvõtmise ja Eesti täievoliliseks esindajaks tunnistamise kohta.

Tulenevalt koroonaolukorrast toimus volikirja üleandmine kirjade vahetamise teel, edastas välisministeerium.

«Eesti ja USA on parimad liitlased ning partnerid. Mul on ülimalt hea meel, et meie suurepärane koostöö Ameerika Ühendriikidega on üha laienenud ja katab valdkondi alates majandusest ning küberohtudega võitlemisest kuni kaitse- ja arengukoostööni. Tihe atlandiülene koostöö on Euroopa julgeoleku alustalaks ning USA roll ja panus Euroopa ning meie regiooni julgeoleku kindlustamisel on asendamatu,» ütles Prikk.

Kristjan Prikk on töötanud kaitseministeeriumi kaitsepoliitika asekantslerina, juhtinud kaitseministeeriumis rahvusvahelist koostööd ning olnud riigikantselei julgeoleku ja riigikaitse koordinatsioonidirektor. Aastatel 2010–2013 töötas Prikk Eesti saatkonnas Washingtonis kaitsenõunikuna. Alates 2017. aasta juulist jätkas ta kaitseministeeriumi kaitsepoliitika asekantslerina, alates 17. augustist 2018 kuni suursaadiku kohale asumiseni oli Prikk kaitseministeeriumi kantsler. Enne kaitseministeeriumi tööle asumist töötas Prikk välisministeeriumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles