Eesmaa soovib, et aukohus menetleks kirjavahetuse skandaali kiiremini

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Eesmaa
Enn Eesmaa Foto: Peeter Langovits / Postimees

Keskerakonna aseesimehe ja riigikogu fraktsiooni liikme Enn Eesmaa arvates võiks erakonna aukohus kirjavahetuse skandaali menetlusega kiiremini tegeleda, sest ühiskond ja erakond peavad saama vastused kerkinud küsimustele.

«Kuna see juhtum on ühiskonnas leidnud küllaltki laialdast tähelepanu, siis on tarvis, et nii erakond, kui ka suur osa ühiskonnast saaksid vastused. Ka meie erakonna juhtliikmete hulgas on küllaltki radikaalseid arvamusi selle juhtumi ja konkreetselt ka Priit Toobali kui poliitilise figuuri suhtes,» ütles Eesmaa ERR-i uudisteportaalile.

Samas on aukohus Eesmaa sõnul iseseisev institutsioon, mis töötab oma reeglite ja loogika järgi: «Kõige tähtsam on see, et menetlus on alanud. Kui nad leiavad, et neid materjale on nii palju, et nad peavad seda eeltööd tegema terve kuu aega, siis tuleb seda aktsepteerida,» sõnas Eesmaa.

Keskerakonna aukohus otsustas laupäeval võtta menetlusse juhtumi, mis puudutab erakonna peasekretäri Priit Toobali kabinetist leitud Hannes Rummu kirjavahetust, uuesti kogunetakse märtsis või aprilli alguses.

Täna teatas Keskerakond, et väidetavalt kirjad Toobali kabinetti viinud Ivor Onksion esitas avalduse parteist lahkumiseks. Noormees jõudis erakonna liige olla seega umbes neli kuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles