Jüri Raidla lükkas tagasi ettepaneku kandideerida presidendiks (8)

Copy
Jüri Raidla. FOTO: Tairo Lutter
Jüri Raidla. FOTO: Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter

Endine justiitsminister Jüri Raidla teatas täna õhtul, et ta siiski ei võta vastu peaminister Kaja Kallase ja riigikogu esimehe Jüri Ratase pakkumist kandideerida vabariigi presidendiks.

ERRi küsimusele, kas talle on tehtud tehtud ettepanek kandideerida presidendiks, vastas Raidla, et «jah, on».

«Paar tundi tagasi andsin vastuse, et ma siiski kandideerimisest loobun,» lisas Raidla.

Endise justiitsministri sõnul peab ta mõnedes valdkondades oma ettevalmistust presidendi ameti jaoks ebapiisavaks

Põhiseaduse järgi on Raidla arvates presidendi kõige tähtsam funktsioon olla nn põhiseaduse valvur, millega ta enda arvates saaks hakkama, nagu ka riikluse visiooniga.

Küll aga tunneb Raidla, et välispoliitika valdkonnas pole tema ettevalmistus presidendi ameti jaoks piisav.

Raidla sõnul tegid talle kaks nädalat tagasi ettepaneku kandideerida peaminister Kaja Kallas ja riigikogu esimees Jüri Ratas.

Esmaspäeva ennelõunal vihjati võimukoalitsioonist, et Reformierakonna ja Keskerakonna ühise presidendikandidaadi leidmise läbirääkimistel on favoriidina üles kerkinud taasiseseisvunud Eesti esimese justiitsministri Jüri Raidla nimi.

Postimehele nenditi koalitsioonist, et kuigi Raidla on tausta tõttu tugev kandidaat, siis praegu on kumbki erakond laiema toetuse otsimisel algusfaasis ka oma riigikogu fraktsioonis.

Eelmisel kolmapäeval avaldas peaminister Kaja Kallas ERRile, et koalitsioon on «leidnud hea kandidaadi, aga tema veenmisega, et ta oleks ise nõus, on tükk tegu».

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles