Kui tahad Ruhnule või Ruhnult ära, arvesta plaanitust kauemaga

Henry-Laur Allik
, ajakirjanik
Copy
Terve saare elanikkond tuli Ringsu sadamasse korda saanud laeva ära saatma.
Terve saare elanikkond tuli Ringsu sadamasse korda saanud laeva ära saatma. Foto: Henry-Laur Allik

Kujutage ette, et lähete reedel Tallinnast Tartusse puhkama ja kohale saabudes selgub, et esimene võimalus tagasi sõita on alles teisipäeval ja seda sootuks läbi Pärnu. Ruhnu ja Mandri-Eesti vahel on selline olukord aga tavapärane. Nõnda oli ka eelmisel nädalal, mil korrapärane laevaliiklus saare ja mandrimaa vahel oli katamaraan Runö rikke tõttu halvatud

11. juuli, pühapäev. Graafiku järgi väljus katamaraan Runö hommikul kell kümme Ruhnu saarelt mandrimaale, sihtkohaks Munalaiu sadam. Kui veerand teed oli veel sõita, seiskus üks Runö mootoritest.

Runö tüürimees Toomas Kaev meenutas, et mootori rikke järel jäi Runö keset merd seisma. «Ühe mootoriga sõitsime lõpuni, aga manööverdamine on väga-väga halb, eriti tuulega. Hädapärast saab hakkama,» ütles Kalev, kelle hinnangul põhjustas rikke Runö pidev täiskoormusel sõit. Need, kes Ruhnu tahtsid sõita, väga rõõmsad selle üle just pole.

Ruhnu vallavanem Andre Nõu kuulis Runö olukorrast sõnumi vahendusel. Saarel kutsuti kokku kriisikoosolek. «Suurt paanikat ei hakanud tekitama, võib-olla saavad end korda. Paar tundi lasime olukorral settida. Kui aga oli kindel, et tegu on tõsisema rikkega, siis aimasin, et võib jamaks minna,» rääkis Nõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles