Reformierakond: vaktsineeritud peavad pääsema kolmanda laine piirangutest (10)

BNS
Copy
Mart Võrklaev
Mart Võrklaev Foto: Tiit Blaat

Riigikogu Reformierakonna fraktsioon asus seisukohale, et kui sügisel tulevad Covid-19 viiruse leviku takistamiseks uued piirangud, peaksid need kehtima vaid neile, kes pole vaktsineeritud, viirust läbi põdenud või hiljuti negatiivset testi andnud.

Reformierakonna fraktsiooni juhi Mart Võrklaeva sõnul kinnitasid fraktsiooni kohtumisel osalenud valitsuse liikmed, et selliselt on uusi piiranguid võimalik seada ning valitsus pingutab, et plaan sügiseks välja töötada. «Vaktsineerimine on kõigile Eesti inimestele kättesaadav ja julgustan kõiki seda lihtsat sammu astuma,» ütles Võrklaev.

Fraktsioonijuhi sõnul on nii inimeste kui ka ettevõtjate suhtes aus süsteem, kus need, kes viirust ise ei levita, saavad piirangutest vähem puudutatud. «Arvestades uusi viirusetüvesid on selge, et meie miinimumeesmärk peab olema 70 protsenti elanikkonnast vaktsineerimine, parem oleks veel rohkem.»

Tema sõnul on võimalus, et sügisel Eestis uusi piiranguid kehtestama ei peagi. «Selleks tuleb meil praegust puhkuste aega kasutada selleks, et viirusel septembris enam levikuvõimalusi ei olegi. Kõik vaktsineerima,» kutsus Võrklaev üles.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles