Puud peavad ligi kümnendi kestnud vaidluse järel majadele ruumi tegema

Armas Riives
, ajakirjanik
Copy
Et näidata Ihaste metsa alal detailplaneeringu tühistamist nõudvatele kohalikele elanikele koht kätte, ehitasid maaomanikud metsa ümber aia. Kui elanikud kohtuotsust edasi ei kaeba ja 60 protsenti metsast läheb linna kasutusse, eemaldavad omanikud aia Hipodroomi tänava poolsest küljest.
Et näidata Ihaste metsa alal detailplaneeringu tühistamist nõudvatele kohalikele elanikele koht kätte, ehitasid maaomanikud metsa ümber aia. Kui elanikud kohtuotsust edasi ei kaeba ja 60 protsenti metsast läheb linna kasutusse, eemaldavad omanikud aia Hipodroomi tänava poolsest küljest. Foto: Ragnar Peets

Halduskohus ei rahuldanud Ihaste elanike liidu kaebust tühistada Tartu linnavolikogu otsusega kehtestatud Hipodroomi 4 ja Männimetsa tee 3a detailplaneering, mille kohaselt lubatakse männikusse rajada 28 uuselamut. Nüüd liiguvad maaomanikud oma arendusplaanidega edasi ja puud hakkavad majade ees langema.

Üks kõnealuse maa-ala omanikest, osaühingu Vennad Ehitus juhatuse esimees Agu Mutli ütles, et omanikud pole hoolimata pikast ja kohati vägagi tuliseks kujunenud avalikust vaidlusest kordagi mõelnud oma ehitusplaanidest loobuda ning nüüd asutakse tasapisi astuma järgmisi samme. Uute kruntide väljamõõtmine peaks seejuures algama juba lähiajal. «Oleme kümmekond aastat oodanud, meil pole kuhugi kiiret, kuid liigume kogu aeg vaikselt edasi,» sõnas Mutli.

Umbes kuus hektarit ehk 60 protsenti praegusest metsast jääb siiski alles ning kokkuleppe kohaselt saab Tartu linn selle tasuta endale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles