Seadusmuudatus võimaldaks kuriteokahtlustusega politseinikul ametis jätkata

Postimees
Copy
Politseiametnik ja maksu- ja tolliameti töötaja. Fotol olevatel isikutel ei ole seost artikli sisuga.
Politseiametnik ja maksu- ja tolliameti töötaja. Fotol olevatel isikutel ei ole seost artikli sisuga. Foto: Mailiis Ollino

Kui praegu tuleb kuriteokahtlustusega politseinik teenistusest vabastada, siis uue eelnõu järgi oleks politseinikul võimalik oma tööd jätkata, kuniks kohus otsuse teeb, kirjutab ERR uudisteportaal

Siseministeeriumi personalipoliitika osakonna õigusnõunik Svetlana Meister sõnas rahvusringhäälingule, et juba selle aasta algul tegi riigikohus otsuse ja ühtlasi tunnistas põhiseadusvastaseks olukorra, kus politseinik kahtlustuse tõttu teenistusest vabastatakse. 

Seadusmuudatus tähendaks seda, et politseinik saaks jätkata tööd senisel või teisel ametikohal. Jätkuvalt püsib ka võimalus politseiniku teenistusest kõrvaldamiseks menetluse ajaks. 

«Jah, ma saan aru, et selline mõte võib tekkida, et politseinikul on suurem võimalus uurimist mõjutada kui teistel inimestel, kuid tegelikult see ei ole nii,» vastas Meister küsimusele, kas kahtlustusega politseinik uurimistööd ehk mõjutada võiks.

Meister lisas, et uurimise mõjutamist tuleb vältida igas kriminaalmenetluses ja selleks on kehtivates seadustes juba vastavad meetmed olemas. 

Eelnõu võib riigikokku jõuda juba sügisel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles