GALERII Eesti riigiabi Leetu läks teele (4)

Henry-Laur Allik
Copy

Täna läks päästeameti Kose logistikalaost Leedu poole teele autokoorem telklaagri varustusega, mis on Eesti abi Leedu esitatud rahvusvahelise abipalvele seoses Valgevenest tuleva rändesurvega.

Päästeameti haldusosakonna juhataja Janar Kärneri sõnul saadab Eesti Leedule rändekriisiga toimetulemiseks suure mahutavusega telke, voodeid, magamiskotte, konditsioneere, kütteseadmeid, laudu ja toole. Leetu saadetava varustuse maksumus on üle 200 000 euro ja seda finantseerib välisministeerium humanitaarabi vahenditest.

Kärneri sõnul küsis Leedu ka esmaabivahendeid, Covid-teste, patju ja tekke, mida Eestil polnud võimalik saata.

Saadetud laagrivarustus tagasi Eestisse ei tule. «See läheb sinna, see jääb sinna,» ütles Kärner ja lisas, et päästeamet taastab enda varud esimesel võimalusel.

Välisministeeriumi välismajanduse ja arengukoostöö osakonna peadirektor Jüri Seilenthal ütles, et Leedu pole peale piirivalvurite ja laagrivarustuse abi küsinud.

«Migratsioonikriis Leedus on ka Eesti mure. Kuna Leetu saabuvad immigrandid avaldavad mõju kogu regiooni stabiilsusele ja julgeolekule, siis tuleb liikmesriikidel koos tegutseda, et aidata Leedu piirivalvet nii kohapeal kui ka laiemalt korraldada ebaseaduslike sisserändajate tagasipöördumine. Otsime edasi võimalusi, kuidas Leedut selles keerulises olukorras veel aidata saaksime,» ütles Välisministeeriumi välismajanduse ja arengukoostöö osakonna peadirektor Jüri Seilenthal.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles