Ajateenistuses hakatakse ka abipolitseinikke koolitama

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Valga abipolitseinikud.
Valga abipolitseinikud. Foto: Lõuna prefektuur

Mais kirjutas Postimees jõuministeeriumide katsetest läbi raskuste teineteist leida. Nüüd, juulikuus on esimesed linnukesed kirjas, sest juba koalitsioonilepingus olnud koostöökokkulepe sai juuni lõpus pärast mitme tähtaja möödumist viimaks allkirja.

Kui suuremad hõõrumiskohad on olnud mereväe ja politsei- ja piirivalveameti (PPA) laevade ühendamine ning PPA kriisireserv, siis koostöökokkuleppega leiti kompromiss kriisireservi küsimuses. Siseministeeriumi soov on olnud, et PPA kriisireservi liikmed on kaitseväe reservisti rollist vabastatud. Nüüd lepiti kokku, et tulevikus hakatakse osale ajateenijatest andma ka abipolitseiniku baaskoolitust, et tõsta nende siseturvalisusealast teadlikkust. Nende seast võiks tulevikukriiside puhul tulla abi PPA-le.

PPA saab kriisirolle määrata neile, kes kuuma reservi (sinna minnakse kohe pärast ajateenistust – toim) enam ei kuulu ja on nüüd üldreservis.

Kuidas see käib? Kui PPA on vabatahtlike värbamistegevusega leidnud ​inimesed, kes soovivad vabatahtlikult abipolitseinikuks hakata ning ka kriisis rolli saada, siis toimub andmevahetus kaitseväe ja PPA vahel. PPA küsib, kas inimene on määratud sõjaaja ametikohale. Kui on, siis kriisirolli määrata ei saa, kui ta aga ei ole sõjaaja ametikohale nimetatud, on kriisirolli määramine võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles