Põud on arbuuside kasvatamiseks soodne

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Kaire Tsarjovil on peenar vanal karjamaal, kus loomad on maa tublisti ära väetanud. 
Kaire Tsarjovil on peenar vanal karjamaal, kus loomad on maa tublisti ära väetanud. Foto: Erakogu

Sellesuvine kuumalaine on lisaks maasikate vohamisele andnud hoo ka arbuuside kasvamisele. Kuigi tänavu on saak hea, ei ole tõenäoline, et sedasorti suvede jätkudes turgudele Eesti arbuusi vedama hakatakse.

Pärnumaal Vändra vallas asuva Saare-Tõrvaaugu aiandi aednik Harri Poom sõnas, et tänavuse kuumaga võib rahus arbuuse õues kasvatada – ilusasti tulevad välja ka varasemad sordid, isegi seemnest. Poom taastub möödunud aastal juhtunud õnnetusest, mistõttu sõnas, et tema saak on sel aastal kasin. Ta jäi seemnete mahapanekuga kuu võrra hiljaks. «Sellest hoolimata on kanamunasuurused jublakad olemas ja muudkui tulevad. Tänavust ilmastikku arvestades peaks tulema hea arbuusiaasta,» kinnitas Poom.

«Tuleb meelde, et varasematel aastatel olen isegi külvanud 2. juunil, mis on lootusetult hilja – 2. mail oleksin pidanud panema avamaale. Peaks olema niimoodi, et mai esimesel nädalal või aprilli viimasel nädalal peaks seemne mulda panema, taime ette kasvatama ja juuni alguses õue istutama ja siis augustis peaks tulema saak,» juhendas aednik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles