Nädala retseptid Värskus tuleb kurgist

Britt Rosen
Copy
Suvised avamaal sirgunud krõmpsud kurgid on hoopis teine tera, kui kunstpäikese all kasvanud talvine poekurk. FOTO: Mari-liis Ilover
Suvised avamaal sirgunud krõmpsud kurgid on hoopis teine tera, kui kunstpäikese all kasvanud talvine poekurk. FOTO: Mari-liis Ilover Foto: Mari-Liis Ilover

OMA AIA KURGID. Kurgisalat tilli ja hapukoorega on Eesti kodude suveklassika. Aga proovige ka aasiapärast salatit või kurgi külmsuppi hapukoore ja mineraalveega, pakub toidublogija Mari-Liis Ilover.

Värsked avamaal sirgunud pisikesed krõmpsud kurgijupid on hoopis teine tera kui vesisevõitu talvine kunstpäikese all sirgunud poekurk, kiidab toidublogija ja mitme kokanduskogumiku autor Mari-Liis Ilover, kel endalgi on aias kurgipeenar ja kes ootab suvist kurgiaega väga. Kuigi kurk pole eriline maitsepomm ja koosneb suuresti veest, lubab vilja värske ja neutraalne maitse tarvitada seda paljudes kooslustes. «Kurk on värske ja tervislik,» soovitab ta seda rohkelt ja mitut moodi süüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles