Kolmas laine toob fookusesse digitõendi (3)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Alates 2. augustist on kontrollimata üritustel lubatud õues kuni 1500 osalejat, kontrollitud üritustel kuni 12 000. Pildil Viljandi pärimusmuusika festival 2019. aastal. 
Alates 2. augustist on kontrollimata üritustel lubatud õues kuni 1500 osalejat, kontrollitud üritustel kuni 12 000. Pildil Viljandi pärimusmuusika festival 2019. aastal. Foto: Elmo Riig

Halvenev koroonaviiruse olukord, perearstide avalik pöördumine ja agressiivsema Delta tüve domineerimine sundisid valitsuskabineti taas arutama koroonameetmeid. Valitsus otsustas eile, et alates 2. augustist on nakkusohutuse kontrollita üritustel osalejate piirarv väiksem: siseruumides on lubatud kuni 500 ning õues kuni 1500 osalejat. Arutelu all oli ka maskikandmise kohustuse taaskehtestamine.

Peaministri ülesandeid täitev riigihalduse minister Jaak Aab (KE) avaldas lootust, et koroonaviiruse kolmanda laine ajal ei pruugi vaja minna sama karme piiranguid kui kevadise laine ajal. Tema sõnul annab selleks lootust vaktsineerimine.

Tervise- ja tööminister Tanel Kiige (KE) sõnul on vaktsineerimistempo hakanud taas tõusma ning sel nädalal on lootust teha 20 000 esmast süsti. Viimasel kolmel nädalal on esmaseid süste tehtud suurusjärgus 15 000. «Vaja on umbes 20 000 [esmast süsti],» ütles ta.

Covid-19 leviku pidurdamiseks on meil tema sõnul kaks valikut: laiaulatuslik vaktsineerimine või laiaulatuslikud piirangud. Nakkuse levikut aitavad pidurdada kolm meedet: esiteks vaktsineerimine, teiseks piiriületajatelt negatiivse Covid-19 testi nõudmine ja kõrge nakkusohuga riigist saabujate isolatsiooni jäämise kontroll ning kolmandaks üritustel osalejate piirarvu langetamine.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles