VIDEO ⟩ Tõukerattur lendas sõidukiga kokkupõrkel järelhaagisesse (10)

Postimees
Copy
Kuvatõmmis videost
Kuvatõmmis videost Foto: Liiklusjärelevalvekeskus

Liikluspolitsei jagas sotsiaalmeedias videot, kus Reidi teel toimunud sõiduki ja tõukeratturi kokkupõrke tagajärjel lendas viimane järelhaagisesse ja jõudis sellega kaasagi sõita. Eksisid mõlemad - tõukerattur kiiruses ja autojuht vales manöövris. 

Kuigi video võib esiti näida isegi lavastatud, kinnitas PPA, et kokkupõrge tõepoolest toimus. Siiski oleks saanud avarii palju õnnetumalt lõppeda. 

Videost on näha, et eksis ka autojuht, kes sooritas parempöörde vastassuunavööndisse. 

Sellel aastal on Eestis viga saanud 297 jalgratast või elektrilist tõukeratast kasutanud juhti. Neist suuremas osas on põhjuseks kas oma sõiduoskuse ülehindamine või liiklusreeglite vastu eksimine. 

Seoses kokkupõrkega tuletas liiklusjärelevalvekeskus meelde jalgratta või kergliikuriga sõiduteed ületades kehtivaid reegleid:

  • Sõiduteega lõikumise koht tuleb ületada jalakäija tavakiirusega
  • Kui teede lõikumiskoha nähtavus on piiratud, tuleb vähendada kiirust, et juht suudaks seisma jääda sõiduki eespoolse nähtavusulatuse piires ning teel oleva võimaliku takistuse ees.
  • Reeglitest kinni pidades jõuad Sa suure tõenäosusega reageerida ja olukorra päästa ka siis, kui keegi teine liiklejatest eksib.
  • Kui tuvastatakse, et rattur/kergliikurijuht ei ole enne teede ristumisala sõidukiirust vähendanud ja alustanud lõikumiala ületamist jalakäija tavakiirusega, võib liiklusõnnetuse korral süüdlaseks jääda ka rattur/kergliikurijuht, olenemata sellest, et näiteks pöördel peaks autojuht teed andma. Kuna jalgratas/kergliikur ei ole kindlustatud, võivad lisanduda ka mootorsõiduki taastamise kulud.
Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles