Ministri terviseandmete avaldamine pole mingil moel seadusega reguleeritud (6)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kultuuriminister Anneli Ott, kes oma terviseandmeid kaitsepookimise kohta avalikkusega ei jaga. 
Kultuuriminister Anneli Ott, kes oma terviseandmeid kaitsepookimise kohta avalikkusega ei jaga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kultuuriminister Anneli Ott (KE) rääkis Sakalale antud intervjuus, et ta ei saa ministrina anda inimestele Covid-19 vastu vaktsineerimisega eeskuju.

 «Ma ei saa garanteerida, et vaktsiinisüst sobib kõigile. See peab olema inimese enda otsus, läbimõeldud, arstiga konsulteeritud,» sõnas Ott. Tööinspektsioon leiab aga, et minister peaks andma inimestele eeskuju.

Ott selgitas, et tema sõnum ei ole mitte kunagi olnud see, et ei peaks vaktsineerima või et ei tohiks vaktsineerida, vaid see, et see peab olema läbimõeldud otsus. «Iga inimese enda vastutus,» ütles Ott.

Minister toonitas, et tema ametis tuleb kuulata kõiki ühiskonnagruppe, mitte ainult ühte. «Kui on neid inimesi, kes avaldavad meelt vaktsineerimise vastu, siis ka nendega tuleb dialoogi pidada. Ma ei näe põhjust, miks valitsuse liige seda teha ei võiks,» leidis Ott. Lisaks on ministril hea meel selle üle, et nüüd neil teemadel arutletakse. «Olgem ausad: enne seda ju ei tehtud,» lisas ta.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles