GRAAFIKUD Prognoos: kooliaeg algab üle 1000 nakatunuga päevas (3)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Viljandi folgil tegutses neljast päevast kolmel vaktsineerimisbuss. Covid-19 vaktsineerimise töörühma juht Marek Seeri hinnangul õigustas Viljandi vaktsineerimisbuss ennast suurepäraselt ja inimesed võtsid selle hästi vastu. Viljandi pärimusmuusika festivali kolmas päev. 
Viljandi folgil tegutses neljast päevast kolmel vaktsineerimisbuss. Covid-19 vaktsineerimise töörühma juht Marek Seeri hinnangul õigustas Viljandi vaktsineerimisbuss ennast suurepäraselt ja inimesed võtsid selle hästi vastu. Viljandi pärimusmuusika festivali kolmas päev. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viiruse Delta tüve tõttu võib Eestit ees oodata sünge sügis, sest karjaimmuunsusest on veel vara rääkida. Vaktsineeritusega ei ole igal pool eriti hästi, näiteks Narvas ja Tallinnas.

Kui vaktsineerimine ei edene ning viirus levib sama jõudsalt edasi kui seni, siis on meil teadusnõukoja liikme Krista Fischeri prognooside järgi (nakatamiskordaja R 1,2 juures) augusti lõpuks 500 nakatunut päevas. Kui aga nakatamiskordaja tõuseb 1,3 peale, siis oleks Eestis juba sama palju nakatunuid augusti keskel, septembri alguses vastavalt 1000 ja ülegi.

«Nakatamiskordaja oli neljapäeval ja reedel 1,4 peal. Neljapäeval tuli juurde üle 100 nakatunu,» selgitas Fischer ja lisas, et see võib olla ka ajutine kõikumine. «Aga üle 1,2 on nakatamiskordaja R olnud juba pikemat aega.» Ometi ka esmaspäeval oli kordaja endiselt 1,4 juures. «Inglismaal oli nakatumiskordaja kõrgel, nüüd see langeb, ent meil kahjuks pole mingit langust,» nentis teadlane.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles