ERM loodab elanike abiga saada krooni paberrahade täieliku kogu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks ja pool aastat pärast eurole üleminekut on ringluses veel 50 miljoni väärtuses kroone.
Kaks ja pool aastat pärast eurole üleminekut on ringluses veel 50 miljoni väärtuses kroone. Foto: Raigo Pajula / Postimees

Eesti Rahva Muuseum (ERM) loodab koguda elanike abiga Eesti krooni paberrahade täieliku kollektsiooni, millest praegu on puudu mitme aastakäigu erinevate seeriate pangatähed.

Paberraha koguja Allan Tohv annetas mullu ERMile aastatel 1992–2010 käibel olnud Eesti krooni paberrahade kollektsiooni, milles on 305 erinevat pangatähte. Eesti Pank täiendas seda kogu 27 pangatähega.

Eesti Rahva Muuseum soovib oma kogudes talletada Eesti krooni kõigi aastakäikude ja nominaalide erinevad seeriad. ERM kutsub inimesi üles vaatama, kas nende kodus leidub selliste seeriamärkega rahatähti, mis ERMi Eesti kroonide kogust puuduvad ning kinkima need muuseumile.

Nimekiri Eesti krooni puuduolevatest aastakäikudest ja seerianumbritest on üleval ERMi kodulehel.

Uuringufirma TNS Emori mullu detsembris korraldatud küsitluse andmetel hoidis 81 protsenti vastanutest alles Eesti krooni pangatähti või münte ning peamiselt hoitakse neid mälestuseks.

Samuti ootab ERM Eesti münte seal hulgas meenemünte aastatest 1992–2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles