Kallas: valitsus on Maarjamäe läbirääkimistel nõrgemas positsioonis (18)

Copy
Jalgpallihalli üks eskiisidest
Jalgpallihalli üks eskiisidest Foto: Eesti Memento Liit

Peaminister Kaja Kallas leiab, et jalgpallihall ja Maarjamäe kommunismiohvrite memoriaal ei sobi omavahel kokku, kuid riik on selles küsimuses läbirääkimistel nõrgemas positsioonis.

Peaminister osutas riigihalduse ministrile Jaak Aabile, kelle ülesandeks olevat tekkinud konflikt ära klaarida.

«Suve hakul selgus, et Tallinna linnavalitsus on kehtestanud 21. juunil Tuulenurga 1 kinnistu detailplaneeringu. Juristina saan aru, et riik on läbirääkimistel palju nõrgemal positsioonil, aga sellele vaatamata otsivad valitsuse liikmed lahendust, mis peataks jalgpallihalli rajamise memoriaali kõrvale. Selleks sõlmis justiitsministeerium lepingu Ellex Raidla Advokaadibürooga, et see aitaks peatada plaani rajada Maarjamäele kommunismiohvrite memoriaali kõrvale jalgpallihall. Riigihalduse ministri vastutada on kompromisskokkuleppeni jõudmine,» teatas Kallas vastuseks riigikogu liikme Raivo Tamme (Isamaa) küsimustele.

«Minu isiklik seisukoht on, et jalgpallihall ning Maarjamäe kommunismiohvrite memoriaal ei sobi kõrvuti, ja olen algusest peale toetanud ideed leida hallile muu asukoht. Juristina saan aru, et asi on liikunud etappi, kus valitsuse tegevusruum on jäänud väga väikeseks. Loodan siiski, et justiitsministri ja riigihalduse ministri juba tehtud töö on uue lahenduse leidmisel tulemuslik, ning usaldan neid,» lisas ta.

Tallinna linnavalitsus kehtestas jalgpalli ehitamist võimaldava Tuulenurga 1 kinnistu detailplaneeringu vahetult enne jaanipäeva. Abilinnapea Andrei Novikov on Postimehele varem öelnud, et linnavalitsusel polnud vähimatki alust planeeringu mitte kehtestamiseks, sest juriidiliselt oli sellega kõik korras. Novikov selgitas, et planeeringu lõpetamiseks oleks piisanud maaomaniku esindaja avaldusest, kelleks praegusel juhul on Riigi Kinnisvara AS (RKAS). RKAS aga sellist avaldust ei esitanud ning ettevõtte esindaja tunnistas ERRile, et seda ei tehtud seetõttu, et jalgpalliklubi Levadia oli asju ajanud igati korrektselt. Tõenäoliselt kartis RKAS klubi kahjunõuet.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles