Mustakivi tee läbimurdega kaasnevad olulised keskonnamõjud

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Praegu lõpeb Mustakivi tee Narva maanteel, linnaametnike plaani järgi võiks see pikeneda Lasnamäelt alla Pirita linnaossa.
Praegu lõpeb Mustakivi tee Narva maanteel, linnaametnike plaani järgi võiks see pikeneda Lasnamäelt alla Pirita linnaossa. Foto: Mihkel Maripuu

Lasnamäe Mustakivi tee pikenduse rajamisega kaasnevad olulised keskkonnamõjud ning Tallinn ootab ettepanekuid Lasnamäe ja Pirita piirile plaanitava läbimurde rajamise keskkonnamõju hindamise programmile.

«Mustakivi tee pikendusel oleks märkimisväärne mõju piirkonna liiklusele ja tänavavõrgu kasutusele,» ütles Lasnamäe vanem Vladimir Svet neljapäeval. «Kuid inimeste vajaduste kõrval peame arvestama ka loomadega ning kandma hoolt nende elukeskkonna eest. Uuringute käigus on selgunud, et piirkonnas on esindatud kümneid loomi ning kindlasti peab neile tagama rohekoridori või muud võimalused ringi liikumiseks. Kui metskits või mõni teine suuruluk tõenäoliselt vajaks tunnelit, siis näiteks oravatele võiks rajada võrasilla.»

Tallinn kavandab Mustakivi tee pikenduse rajamist, see algaks Lasnamäe linnaosas Narva maantee ja Mustakivi tee ristmikult ning kulgeks kuni Kose teeni Pirita linnaosas. Kavandatava tee pikkus on 1,2 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles