Ratas: fraktsioonid kohtuvad järgmise nädala alguses Tarmo Soomerega (15)

Indrek Ojamets
, toimetaja
Copy
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Tairo Lutter

Täna pidasid riigikogu parlamendierakondade juhid nõu ja otsustasid, et fraktsioonid kohtuvad järgmise nädala alguses Eesti Teaduste Akadeemia presidendi Tarmo Soomere kui võimaliku presidendikandidaadiga, teatas Jüri Ratas sotsiaalmeedias. 

Kohtumisel oli huvi, et järgmine riigipea saaks valitud riigikogus 30. augustil, märkis Ratas. Ta lisas, et parlamendierakondade juhtidega kohtutakse uuesti tuleva kolmapäeva õhtul.

Opositsioonilised sotsiaaldemokraadid ja Isamaa kinnitasid eile Postimehele, et on valmis otsima ühisosa ja usuvad, et veel on võimalik riigipea augusti lõpus ära valida.

«Midagi ei saa välistada. Presidendi valimine parlamendis ei võta palju aega. Küsimus on selles, et avalikkus ja erakonnad tahaksid võimalikult vara teada potentsiaalset kandidaati,» arvas Isamaa juht Helir-Valdor Seeder.

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond aga ei usu, et president saab parlamendis valitud – Soomeret võimaliku kandidaadina ei toetaks nad nii või teisiti.

«Jüri Ratas esitas Tarmo Soomere kandidatuuri juba sügisel, eelmise valitsuskoalitsiooni ajal. Ei meeldinud ta meile siis ja ei meeldi ta meile praegu,» kinnitas erakonna esimees Martin Helme.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles