Kohus tühistas Linnamäe paisjärve muinsuskaitsepiirangute laiendamise

BNS
Copy
Eesti Energia tühjendas Jägala jõel oleva Linnamäe paisjärve, mis toidab Linnamäe hüdroelektrijaama.Foto tehtud aastal 2011.
Eesti Energia tühjendas Jägala jõel oleva Linnamäe paisjärve, mis toidab Linnamäe hüdroelektrijaama.Foto tehtud aastal 2011. Foto: PRIIT SIMSON/PM/SCANPIX BALTICS

Tallinna halduskohus otsustas kolmapäeval Jägala Kalateed MTÜ esitatud hagi põhjal tühistada Linnamäe paisjärvele muinsuskaitse piirangute laiendamise.

Mullu detsembris väljastas toonane kultuuriminister Tõnis Lukas käskkirja, millega tühistati varem määratud Linnamäe hüdroelektrijaama paisu kaitsevöönd ning kehtestati uus ühine kaitsevöönd Jägala linnamäele, Linnamäe hüdroelektrijaama paisule, paisjärvele ning nendega piirnevatele muististele. Ministri otsusega muutus võimatuks Linnamäe paisu lammutamine ja paisjärve hävitamine.

Jägala Kalateed MTÜ pöördus aga kultuuriministri otsuse tühistamiseks kohtusse. «Kultuuriministril ei ole õigust teha Jägala jõe keskkonnaalaseid otsuseid ja käskkiri on vastuolus Natura ala kaitse-eesmärkidega,» ütles MTÜ eestkõneleja Liivia Mahlapuu pressiteates. MTÜ on seisukohal, et kuna tegemist on Natura alaga, siis tuleb veeloa andmisel juhinduda Euroopa Liidu direktiividega kujundatud õiguslikust raamistikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles