Terviseamet võtab meelelahutuskohad pisteliselt ette (2)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Terviseamet kontrollis talvel ja kevadel koos politseiga bussisõitjate maskikandmist. Mida toob uus koroonaviiruse laine sügisel, ei tea veel keegi.
Terviseamet kontrollis talvel ja kevadel koos politseiga bussisõitjate maskikandmist. Mida toob uus koroonaviiruse laine sügisel, ei tea veel keegi. Foto: Kristjan Teedema

9. augustist on siseruumis üritustel lubatud kuni 50 ning õues kuni 100 osalejat. Kui üritusel või toitlustusasutuses kontrollitakse Covid-tõendit, siis need piirangud ei kehti. Terviseamet ütles Postimehele, et hakkab tegema vajadusel pistelisi kontrolle. 

«Pisteliste kontrollide eesmärk pole rikkumiste tuvastamine ja trahvimine, vaid eelkõige ennetus, mis kutsub inimesi üles piirangutest kinni pidama,» selgitas terviseameti meedianõunik Kirsi Pruudel.

Kui aga amet näeb pahatahtlikku ja põhjendamatut lugupidamatust reeglite vastu, siis sekkub ja alustab rikkumismenetlust. «Praegu, kui meil on epideemiline levik, on tulemuslikum tegeleda ennetuse, mitte trahvimisega. Ennetusmeetmed ja piirangud on ikka selleks, et piirata viiruse levikut,» põhjendas Pruudel. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles