Taasiseseisvumispäeva öölaulupeole pääseb priipiletiga (4)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Öölaulupeo projektijuhi Margus Kasterpalu.
Öölaulupeo projektijuhi Margus Kasterpalu. Foto: Herman-Erik Isop

Taasiseseisvumise 30. aastapäeva tähistamine 20. augustil kulmineerub kell 19 algava öölaulupeoga «Vaba Eesti!». See toimub Tallinna lauluväljakul ja Tartu raekoja platsil, samal ajal on suuremad kontserdid ka Narvas ja Rakveres.

Riigikantselei projektijuhi Jaanus Rohumaa sõnul tohib praegu kehtivate piirangute järgi lauluväljakule tulla kuni 12 000 inimest. Öölaulupeo korraldajad esitasid valitsusele ka taotluse eriloa saamiseks 10 000 osalejaga üritusele.

«Kui võimalik, siis läheme piirnormini, aga 10 000 külastajat on arv, millega võime arvestada ka kõige rangemate piirangute puhul,» ütles Rohumaa. Umbes pool publikust on kutsetega külalised. Kutse saavad eelkõige need, kes iseseisvuse taastamisse oma panuse andsid. Samuti lapsed ja noored, kes lõid kaasa noorteprojektides, nende õpetajad ja saatjad. Lisaks veel diplomaatiline korpus ja mõned külalised.

Pärast neid jääb lauluväljakul ruumi veel umbes 5000 inimesele. Öölaulupidu on küll tasuta, aga piirangute tõttu tuleb sinna pääsemiseks Piletilevist tasuta pilet hankida.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles