SINNA JA TAGASI. Kui Pärnu on kallim kui Pariis (1)

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Pärnu Rannahotell on ühel või teisel moel puhkajaid teenindanud alates 1937. aastast. Avamisaastal maksis ühe voodiga tuba hotellis 3 krooni, ühe voodi ja rõduga tuba aga viiskümmend senti enamgi. FOTO: Peeter Langovits/Postimees FOTO: Peeter Langovits
Pärnu Rannahotell on ühel või teisel moel puhkajaid teenindanud alates 1937. aastast. Avamisaastal maksis ühe voodiga tuba hotellis 3 krooni, ühe voodi ja rõduga tuba aga viiskümmend senti enamgi. FOTO: Peeter Langovits/Postimees FOTO: Peeter Langovits Foto: Peeter Langovits

90ndatel esimest korda välismaale pääsenuna kannan hinges armikujulist mälestust väga kallist Lääne-Euroopast. See hingitseb mus kõrvu sentimentaalse ettekujutusega odavast Eestist, kus kuidagi ikka hakkama saab. Illusioon haihtub, kui soovida sõita supelsaksana näiteks Pärnu, kus augustis maksab kaks nädalavahetuseööd kahele reisijale keskmiselt 318 eurot*. Soodsaim ja kalleim pakkumine jäid 174 ja 508 euro vahele.

Isegi kröömike kallim  kui Pärnus oli keskmine nädalavahetusemajutus Kuressaares (319 eurot), tsipa odavam aga Narva-Jõesuus (272 eurot) või Haapsalus (245 eurot).

Vaid Tallinnas ei paistnud merelähedus maagilist mõju hinnataseme ilmutavat: 115 eurose vahelmise majutusmaksumusega kaheks ööks oli pealinn keset suurt suve üks odavaimaid paiku Eestis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles