Tanel Kiik kutsub ametist tagasi kantsler Marika Priske (9)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Marika Priske.
Marika Priske. Foto: Sander Ilvest

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik (KE) ning sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo teevad valitsusele ettepaneku kutsuda ametist tagasi praegune sotsiaalministeeriumi kantsler Marika Priske. 

Priske on olnud sotsiaalministeeriumi kantsler alates 14. juulist 2014.

Postimehele teadaolevalt sai Tanel Kiik möödunud nädalal ultimaatumi, et sotsiaalministeeriumis peavad muutused toimuma. Nimelt viitas peaminister Kaja Kallas sellele ka pressikonverentsil: «Vaktsineerimisega on tõesti liiga palju probleeme ja see tempo on liiga aeglane. Me ei ole kuidagi selle olukorraga rahul. Lähiaeg toob selle selguse, mis personali ümberkorraldustega on vaja teha, et tegelikult need käigumuutused tuleksid. Selge on see, et juhtivtasandil on muutusi vaja.»

Täna mainis Tanel Kiik pressikonverentsil, et personalimuutused toimumas: septembris asub ametisse uus terviseala asekantsler ning Marek Seer jätkab uute väljakutsetega.  

Minister meenutas, et koroonapandeemia on olnud suur väljakutse kõikidele. «Sinna on panustanud lugematu arv inimesi. Kas on muutused tulemas? Need kommunikeerime siis, kui on kommunikeerida midagi,» rääkis Kiik. Ta lisas, et ministeeriumi terviseala asekantsler vahetub septembrist ning Covid-19 töörühma juht Marek Seer otsib uusi väljakutseid septembrist. «Süüdlasi on lihtsam otsida, lahendusi tuleb otsida, see on ka keerulisem,» lausus minister.

Senine terviseala asekantsler Maris Jesse pidi lahkuma asekantsleri kohalt augusti alguses, temast pidi saama kantsler Marika Priske nõunik. Nõunikuks kavatses Jesse jääda aga vaid üleminekuperioodiks. Nüüdsete arengutega seoses ei jää ka Jesse nõuniku kohale. 

«Ma tulin siia asekantsleri ametisse maksimaalselt viieks aastaks, kui ma viis aastat ja mõned kuud tagasi kandideerisin, ning kindlasti ei plaani ma ministeeriumist pensionile minna,» ütles Jesse Postimehele möödunud nädalal. 

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles