Kantsler Priske tehti kodurahu huvides ametist lahti (5)

Copy
Pressikonverents, kus tervise- ja tööminister Tanel Kiik ning sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo teatasid plaanist kutsuda ametist tagasi praegune sotsiaalministeeriumi kantsler Marika Priske (paremal).
Pressikonverents, kus tervise- ja tööminister Tanel Kiik ning sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo teatasid plaanist kutsuda ametist tagasi praegune sotsiaalministeeriumi kantsler Marika Priske (paremal). Foto: Mihkel Maripuu

Tervise- ja ­tööminister Tanel Kiik (KE) ning sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo (RE) tegid eile ­valitsusele ette­paneku kutsuda ametist tagasi sotsiaalministeeriumi kantsler Marika Priske. 

«Oleme ­jõudnud mõistmiseni, et meil tuleb ­teha koos raske otsus ja teha valitsusele ­ettepanek vabastada kantsler Marika Priske ametist ja ­leida uus inimene, kes tuleb värske pilguga,» selgitas Kiik otsust.

Küsimusele, kas Priske toodi ohvriks olukorras, kus sotsiaalministeerium on saanud koroonakriisi ohjeldamisel palju kriitikat, vastas Kiik, et kriisis on kindlasti kõik vigu teinud – nii ministrid, valitsus kui ka ametnikud.

Tema hinnangul ei kehti see selgitus üksnes Eesti kohta, vaid koroonapandeemia on tõuganud samasugusesse seisu kõik riigid. «Praeguses olukorras, vaadates tagasisidet nii avalikust sektorist kui ka erasektorist, teistelt ministeeriumitelt ja ka poliitikutelt, on näha, et nende peamine surve ja vastasseis on kujunenud sotsiaalministeeriumi kõrgema juhtkonna tasandil ning ametkondlikul tasandil.»

Ministri hinnangul ongi planeeritavad vangerdused tehtud n-ö kodurahu huvides. «Nende vahetuste-uuendustega püüamegi seda vastasseisu lahendada,» sõnas Kiik.

Aga miks just kantsler Marika Priske, kelle kohta jagus eile pressi­konverentsil kiidusõnu nii Kiigelt kui ka Riisalolt?

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles