Kuivati põlengus hävis kümneid tonne vilja

BNS
Copy
Kuivati põleng Koerus 12.06.2021
Kuivati põleng Koerus 12.06.2021 Foto: Järva-Jaani vabatahtlik päästekomando

Lääne-Virumaal süttis ööl vastu teisipäeval kuivati, milles hävis kümneid tonne vilja.

Häirekeskus sai 31 minutit pärast südaööd teate, et Tapa vallas Imastu külas põleb viljakuivati. Kohale kiirustanud päästjad tõid kõrval asuvast elumajast inimesed välja ning asusid lahtise leegiga põlenud kuivatit kustutama, teatas Ida päästekeskuse pressiesindaja BNS-ile.

Kella 6.44-ks oli tulekahju lokaliseeritud. Põlengus hävis täielikult kuivati, milles oli 45 tonni rapsi , 50 tonni otra, 10 tonni nisu ja viis tonni kaera, lisaks hävis tules kaks garaaži. Elumaja suudeti põlengust päästa, kuid sai kergeid kahjustusi. Inimesed tulekahjus viga ei saanud.

Põlengu tekkepõhjuse selgitab välja edasine uurimine. Sündmusele reageeris kaheksa põhiautot, viis paakautot, vabatahtlik tulekustutusauto, õlihaagis ja juhtimisauto ning kiirabi. Kustutustööd teisipäeval veel jätkuvad.

Möödunud öösel süttis Lääne-Virumaal veel teinegi kuivati, mis asub Väike-Maarja vallas Suure-Rakke külas. Päästjate saabumise ajaks oli teataja kinni keeranud gaasi ning sulgenud õhuavad, nii et tuli ei pääsenud viljašahtist edasi.

Kell 2.37 alustasid päästjad punkrist 40 tonni vilja väljapumpamist ning selle kustutamist. Päästetööd lõpetati kell 5.15. Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles