Kes vastutab? Kohtuprotsess lapsele peale kukkunud garaažiukse üle on lõpusirgel

Brita-Maria Alas
, ajakirjanik
Copy
Isa otsustas kahe pojaga garaaži kaudu tuppa minna, sest see oli pärast auto parkimist lähim tee. Enda järel ust nöörist tõmmates kukkus vigane garaažiuks selle all olnud väikesele poisile peale.
Isa otsustas kahe pojaga garaaži kaudu tuppa minna, sest see oli pärast auto parkimist lähim tee. Enda järel ust nöörist tõmmates kukkus vigane garaažiuks selle all olnud väikesele poisile peale. Foto: Mihkel Maripuu

Kes vastutab garaažiukse eest, mille kukkumise tõttu kaotas elu nelja-aastane poiss? Viie aasta tagune traagiline ja pretsedenditu juhtum on kohtus lõpusirgel - esmaspäeval toimus Harju maakohtus viimane istung enne otsuse langetamist.

Pärast keerulist uurimist on kohtu all kaks hooldusfirma Wiru Uks Tallinn OÜ töötajat Ruslan ja Jevgeni, kes viimati hooldasid garaažiust kaheksa kuud enne õnnetust. Nimelt selgus, et ukse kukkumise põhjustas purunenud tasakaaluvedru ja puuduv purunemiskaitse. Ukse võimalik rike andis endast märku aga juba mõni päev varem.

Juhtunu jättis nelja-aastase poisi surma pealt näinud isale ja vennale kohutava mälupildi, samuti jäi lähedastele küsimus, kas tragöödiat oleks saanud ära hoida. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles