FOTO ⟩ Kaljulaid: Jaapani huvi meie ettevõtete kogemuste vastu järjest kasvab (4)

Postimees
Copy
President Kaljulaid arutas Jaapani peaministriga digikoostöö edendamise võimalusi
President Kaljulaid arutas Jaapani peaministriga digikoostöö edendamise võimalusi Foto: Anu Säärits

Jaapanis töövisiidil viibiv president Kersti Kaljulaid kohtus täna Tokyos peaminister Yoshihide Sugaga. Kohtumise peateemaks oli kahe riigi koostöö edendamine digi- ja e-valitsemise valdkonnas.

«Jaapani ja Eesti e-riigi alusarhitektuur ja loogika on sarnane ning Jaapani huvi meie ettevõtete kogemuste vastu järjest kasvab. Kuna digitaliseerimine on Jaapani valitsuse prioriteet viiruskriisi vastu võitlemise kõrval, on sellel koostööl suur potentsiaal,» lausus Kaljulaid. Ta õnnitles peaminister Sugat ka Eesti ja Jaapani sõprussuhete aastasaja täitumise puhul, mida sel aastal tähistatakse.

Arutusel oli ka olukord ja kasvavad pinged Aasia ja Vaikse ookeani piirkonnas. «Euroopa Liit ja Jaapan näevad arenguid selles regioonis sarnastena, me mõlemad oleme demokraatia, inimõiguste ja õigusriigi tugevad toetajad,» ütles Kaljulaid.

Eesti president tunnustas Jaapanit ka 32. suveolümpiamängude ja neile järgnevate paraolümpiamängude eduka ettevalmistamise ja senise kulu eest.

Kersti Kaljulaid on töövisiidil Jaapanis, kus osaleb 32. suveolümpiamängude lõputseremoonial, kohtub kohaliku eestlaste kogukonnaga ja annab Sakus üle teenetemärgi Saku linnapeale Eesti ja Jaapani koostöö pikaaegse edendamise eest.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles