Raha eest saab postipaki deklareeritud kiirelt, tasuta võib nuputama jäädagi (7)

Brita-Maria Alas
, ajakirjanik
Copy
Pärast edukat deklaratsiooni jõuavad pakid ka pakiautomaatidesse. 
Pärast edukat deklaratsiooni jõuavad pakid ka pakiautomaatidesse. Foto: Dmitri Kotjuh

Alates juulist kadus väljastpoolt Euroopa Liitu tellitavate väikesaadetiste käibemaksuvabastus. Kui kolmandast riigist tellitud kaup Eestisse jõuab, on selle saajal kaks varianti, kas valida Omniva tasuline mugavusteenus või deklareerida pakk tasuta maksu- ja tolliametis ise. Tasuga saab kiirelt. Tasuta võib juhtuda, et nuputamist on omajagu.

Postimehega jagas kogemust Marko, kes tellis Amazonist Jaapani vidina. MTA tarbeks oli tolliviitenumber Omniva lehel olemas, aga süsteem seda vastu ei võtnud. «Siis võtsin sama asja ette Omniva lehel. Tegin umbes viis klikki ja kõik oli tehtud, kaasa arvatud see dokument, mis väidetavalt ei klappinud,» kirjeldas ta. «Mõte on selles, et maksuametis ei saanud üldse, Omnivas sai raha eest sama asja sekunditega korda,» nentis Marko. Seda mõtet jagavad mitmed.

Aastaga tõusis deklareeritud pakkide arv kaheksa korda

Kui möödunud aasta juulis esitasid eraisikud üle 4500 posti- ja kullerpaki deklaratsiooni, siis tänavu on oma saadetise ise deklareerinud ligi kaheksa korda rohkem pakisaajaid.

1.–28. juulil esitasid kliendid 37 839 posti- ja kullerpaki deklaratsiooni, millest 37 027 saadetist olid väiksema väärtusega kui 150 eurot ja 812 saadetist maksumusega 150–1000 eurot.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles