Türil keset ööd laste eraldamine emast tõi kaasa teenistusliku järelvalve (6)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Auto pimedas liikluses.
Auto pimedas liikluses. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Möödunud nädala kolmapäeval raputas Türi kogukonda vahejuhtum, kus ühe ema juurest viidi keset ööd minema kaks mõneaastast last, mistõttu tegid neli erakonda eile ühispöördumise, pööramaks tähelepanu Türi vallavalitsuse ebapädevale käitumisele.

EKRE, Keskerakonna, Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Türi osakondade ühispöördumises seisis, et viis, kuidas kaks last ema juurest eraldati, oli ebainimlik ning sügavalt traumeeriv. Lastekaitse­spetsialisti tegevuse ja pädevuse suhtes on alustatud teenistuslikku järelevalvet.

«Nii laste ema kui ka mitmed intsidenti pealt näinud kodanikud tunnistavad, et kogu tegevuse juures kasutati ema ja laste suhtes vägivalda. 21. sajandi Eesti Vabariigis ei saa ega tohi ühtegi last sellisel viisil kohelda,» toodi pöördumises välja.

Erakonnad leiavad, et vallavalitsuse ebapädev käitumine ei ole kooskõlas kehtiva seadusandlusega ning Türi valla kodanikena ei saa nad seda aktsepteerida. «Eesti Vabariigi ja Türi valla kodanike ning lastevanematena ei saa me jääda ükskõikseks Türi vallavalitsuse käitumise suhtes antud juhtumis.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles