Reedel algab iga-aastane skautide ühingu ERNA matk

BNS
Copy
Erna matk
Erna matk Foto: Toomas Huik

Reedel algab 22. korda toimuv Eesti Skautide Ühingu ERNA matk.

Iga-aastast matka peetakse Eesti üheks raskeimaks omataoliseks, mis paneb osalejad proovile 16, 24 või 36 tundi kestval matkarajal. Kautlast algav matk pakub meeskondadele võimalust nautida Kesk-Eesti mitmekesist loodust, nõudes osalejatelt vastupidavust, head koostöövõimet ja orienteerumisoskust.

«ERNA 2021 on Karukoerte meeskonnale esimeseks korraks osaleda matka korraldamisel võistlemise asemel. Nüüd vahetult enne võistlust on kindel, et korraldamine oli kordades keerulisem kui osalemine. Suured tänud varasematele tegijatele. Tegevuspunktide teemad on sel aastal kindlasti Karukoerte nägu ja loodetavasti pakuvad väljakutset ja rõõmu,» ütles matka peakorraldaja Martin Piispea.

Selle aasta katsumusest võtab osa 144 inimest, kes on jaotunud 30 võistkonna vahel. Osalejate hulgas osutus menukaimaks 24-tunnine Tümleri rada, kus paneb end proovile 13 meeskonda. Populaarne on ka 16-tunnine Skautlik matkarada, kus osaleb üheksa tiimi. Kõige raskemale, 36-tunnisele Hauka rajale registreerus kaheksa võistkonda. Hauka ja Tümleri rajal osalejaid ootab lisaks tavapärastele väljakutsetele raja lõpus eraldi toimuv orienteerumisala, kus igal võistkonnal on võimalik vastavalt järelejäänud ajale, kuid mitte rohkem kui kaheksa tunni jooksul lisapunkte teenida.

ERNA Matka korraldaja on Eesti Skautide Ühing, mis on enam kui tuhande liikmega noorteorganisatsioon, mille 50 vabatahtlikku skaudijuhti, vanemskauti ja skaudisõpra annavad oma panuse selleaastase matka õnnestumisse.

Matka nimele ainest andnud Erna grupp oli Talvesõjast osavõtnutest moodustatud luureüksus, mis tegi 1941. aasta suvel dessandi punaväe tagalasse Salmistus. Hiljem liitus Erna luuregrupp muu lahingutegevusega Eestis.

ERNA Matk 2021 toimumist toetavad haridus- ja teadusministeerium, Nissan, Matkasport, Tactical Foodpack, Eesti Print, Logotikke, Uuskasutuskeskus, Cosius pubi, Aike, Joka, Nevi ja paljud teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles