Kabrits müüs oma osaluse skandaalses vanalinna majas

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kabrits
Siim Kabrits Foto: Toomas Huik

Riigikogu liige Siim Kabrits müüs oma osaluse vanalinnas asuvas elamislubade skandaali sattunud vanalinnas asuvas Kooli 1/3 majas.

Müük toimus tänavu 26. jaanuaril. «Müüsin osaluse, sest antud maja oli sattunud skandaali keskpunktiks ja riigikogu liikmena ei ole mul sobilik olla seotud sellise kinnisvaraga,» sõnas Kabrits Postimehele.

«Müüsin selle turuhinnast madalama hinnaga, kandsin investeeringuga kahju,» ütles Kabrits ega olnud nõus summa suurust rohkem täpsustama. «Soovin sellega anda avalikkusele selge signaali, et mul ei ole antud juhtumiga muud seost, kui passiivse kinnisvaraomaniku roll. Nüüdseks on ka see lõppenud,» ütles Kabrits.

Ostjateks olid tema sõnul Nikolai Stelmachile ja Indrek Raudsele kuuluvad ettevõtted.

Vanalinnas asuv Kooli 1/3 sattus elamislubade skandaali, sest sellele aadressile oli registreeritud 78 firmat, millest enamiku omanikeks olevatel ettevõtjatel on Eesti elamisluba.

«Eile andis korruptsioonikomisjon minu suhtes hinnangu ja ütles, et ma ei ole ka eetiliselt midagi rikkunud. Selles komisjonis on nelja erakonna esindajad ning selles suhtes on väga selge signaal ka antud,» leidis riigikogu liige.

Komisjon märkis eile oma kokkuvõttes, et Kabritsa tegevuses ei tuvastatud korruptsioonivastase seaduse rikkumist, kuna erikomisjonil puuduvad andmed, et Siim Kabrits on saanud rahalist või muud materiaalset kasu temale kuuluva OÜ Alistar Consult osalises omanduses oleva OÜ Centennial Investments tegevusest, mille kaudu võimaldati ettevõtlusega seotud elamislubade taotlejate äriühingutele registreerimise aadressi. Samuti ei tuvastatud tema tegevuses riigikogu liikme staatuse seaduses ega korruptsioonivastases seaduses sätestatud tegevus- ja toimingupiirangu rikkumist. Komisjon märkis ka, et Kabrits pole olnud ametikohtadel ega täitnud ülesandeid, mis on vastuolus võimude lahususe põhimõttega või võiksid muul viisil põhjustada riigikogu liikme tegevuses huvide konflikti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles