Balti riikide USA saatkonnad: seisame LGBT+ kogukondade kõrval (3)

Postimees
Copy
Heameeleavaldus Kõigi Õigus Abielule. 18.oktoobril väljendati Tallinna Vabaduse väljakul oma toetust Eesti LGBT+ kogukonnale ning kõigi kooseluvormide võrdsustamisele.
Heameeleavaldus Kõigi Õigus Abielule. 18.oktoobril väljendati Tallinna Vabaduse väljakul oma toetust Eesti LGBT+ kogukonnale ning kõigi kooseluvormide võrdsustamisele. Foto: Madis Veltman

Ameerika Ühendriikide saatkonnad Eestis, Lätis ja Leedus edastasid ühisavalduse toetamaks solidaarsusfestival Baltic Pride 2021 algatust.

«Pride seisab võrdsuse, austuse, õigluse, julguse ja ennekõike armastuse eest. On aeg tähistada, kuid ka pühenduda turvalisema ja kaasavama ülemaailmse LGBTQI+ inimeste ühenduse loomisele,» edastati teates. 

Saatkondade kinnitusel seisab USA Eesti, Läti ja Leedu kogukondade kõrval: «Seda nii võitude tähistamisel kui väljakutsetele vastu seistes, kui võitlete kaasatuse ja võrdsuse eest. Kõik inimesed, olenemata keda nad armastavad, väärivad seadustatud võrdset kohtlemist, hirmuvaba elu ja oma väärikuse tunnustamist,» lisati avalduses. 

«Me väärtustame koostööd pühendunud aktivistidega ja kogukondadega Eestis, Lätis ja Leedus, kes jälgivad Balti riikides LGBTQI+ inimeste inimõiguste tagamist. Nagu ütleb Baltic Pride 2021 moto: «kuni kõik on võrdsed,» kinnitasid saatkonnad. 

Baltic Pride on Eesti, Läti ja Leedu LGBT+ kultuuri- ja solidaarsusfestival, mis seisab vaba ja hooliva ühiskonna eest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles