Leht: Repsi kahtlustuses on kümmekond kuriteoepisoodi (11)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Mailis Reps.
Mailis Reps. Foto: Mihkel Maripuu

Riigiprokuratuur sai valmis keskerakondlasest eksministri, praeguse riigikogu liikme Mailis Repsi kriminaalasja kohtueelse uurimisega ning on jõutud sinna maani, et tutvustatakse kaitsjale kriminaalasja toimikut. 

Õhtulehe admetel on Repsi kahtlustuses kümmekond kuriteoepisoodi. 

Kui prokuratuur leiab pärast kaitsjate materjaliga tutvumist, et on alus süüdistus esitada, siis Repsi puhul saab seda teha alles pärast saadikupuutumatuse ära võtmist. Riigiprokuratuur toonitas aga Postimehele, et hetkel veel on kriminaalmenetlus sellises staadiumis, kus kaitsjale on alles toimikud tutvumiseks antud. 

Endist haridusministrit Repsi on viimase kolmveerand aasta jooksul räsinud mitu ametialaste hüvede ärakasutamisega seotud skandaali. Ministritoolilt pidi Reps mullu taanduma seetõttu, et tema autojuht sõidutas töö ajast tema lapsi.

Toona algatati väärteomenetlus, mille tõendeid hinnates leidis nüüd prokuratuur, et loos võivad esineda kuriteotunnused ning seetõttu algatati kriminaalmenetlus.

Repsi paturegister

29. jaanuaril selgus, et Repsi suhtes algatatud väärteomenetlus muutus kriminaalasjaks.

9. veebruaril valiti Reps riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimeheks ning ta kuulus ka Keskerakonna delegatsiooni praeguse valitsuse läbirääkimistel.

Hiljem sai avalikuks ka asjaolu, et Reps lasi ministeeriumil tasuda oma pere majutamise Rally Estonia ajal, samuti oli ta töölt koju viinud Jura kohvimasina.

Värskeimas juhtumis tuli aga välja, et Reps lasi oma 45. sünnipäeva tähistamise peo neljakohalise arve tipprestoranis tasuda ministeeriumil.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles