Koerad päästsid mehe külmumissurmast

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berhardiinid, tänu kellele leiti alajahtunud mees.
Berhardiinid, tänu kellele leiti alajahtunud mees. Foto: Galina Limberg

Laupäeval koos kahe bernhardiiniga Ida-Virumaal Kiviõlis jalutamas käinud Galina Limberg leidis tänu koertele kõnniteel lebanud alajahtunud mehe.

Naise sõnul käis ta eelmisel laupäeval koos tütre ja koertega jalutamas Kiviõli linna ääres oleval tühermaal. «Ootamatult tundsid koerad midagi u 60 meetri kaugusel teelt, mida mööda me käisime,» rääkis 54-aastane Galina Limberg.

Seal oli kõnnitee, mis ühendab Kiviõli vene gümnaasiumi elamurajooniga ning mis sel ajal oli valgustamata ning inimtühi. Mingit liikumist ega heli naise sõnul nad ei märganud. Koerad tormasid läbi hangede kõnnitee poole, aga kuna sellel kõnniteel on märk «Koertele keelatud», siis kutsus naine nad tagasi.

«Siis hakkasid koerad klähvima ja püüdes kõnnitee poole minna näitasid kogu oma olekuga, et seal on midagi juhtunud,» meenutas naine. Limbergi sõnul oli ta koerte käitumisest üllatunud, sest pole kunagi varem sellist käitumist näinud. «Nad hakkasid haukuma, aga bernhardiinid tavaliselt ei haugu.»

Limbergi sõnul palus ta tütrel ärevil koerad koju viia ning läks ise asja uurima. «Kõnniteele jõudes nägin eemal lumes lamamas inimest, nägu allpool. Appi ta ei kutsunud, peaaegu ei liigutanud, kuid suutis veel rääkida.» Naise sõnul oli kõnniteel lebanud mees u 50aastane ning oli korralikult riides. «Küsisin, mis su nimi on, kus sa elad ja ta näitas käega, et selles majas,» rääkis naine. Koeraomaniku sõnul jalutas ta oma hoolealustega umbes 15 minutit ning sel ajal  kedagi  mööda kõnniteed  liikumas ei näinud. «Ma ei oska öelda, kui kaua ta seal oli.»

Naine helistas politseisse ning tal tuli tükk aega seletada, kus ta asub ning millisest kõnniteega on tegu. «Aga mul oli helkur küljes ja nad leidsid mu üles,» sõnas naine, kelle kinnitusel saabus patrullauto kohale viie minutiga. Politseinikud sõitsid autoga kõnniteele ning viisid mehe ära.

«Ma tahan loota, et end Viktoriks nimetanud mehe tervisega ei juhtunud midagi tõsist sel ööl olnud 30-kraadise pakasega,» sõnas naine.

Limbergi sõnul teeb ta ise oma koertele kuulekuskoolitust, aga mingit erilist jäljekoolitust nad saanud pole. Külmunud mehe leidsid nelja-aastane The Fiery Dog Mai-White Icecream ning aastane Bright Beauty Thais of Athens.

Ida prefektuurist kinnitati, et laupäeva öösel leiti Kiviõli vene kooli lähistel alajahtunud ja alkoholijoobes mees, kes viidi kainenema.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles