nädala kodu Kairit Potisepp: Kodus peab olema nautlemise tunnet!

Kristina Madisson-Laht
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Kairit Potisepp on veendunud, et kodu peab olema parim paik maailmas, kus taastuda ja ennast laadida.
Kairit Potisepp on veendunud, et kodu peab olema parim paik maailmas, kus taastuda ja ennast laadida. Foto: Eero Vabamägi

Hea sisekujundaja silma kujunemisel on määrav roll keskkonnamõjul. Sisustuspoe Homeart looja Kairit Potisepa sõnul on teda mõjutanud nii nõukogude aja kohta ebatavaliselt sätitud lapsepõlvekodu kui ka õrnas nooruses elu Rootsis. Õismäe paneelmajas üles kasvanud Kairit ütleb, et tema lapsepõlvekodu oli nõukogude aja nappidest ­vahenditest hoolimata kaunis ja sätitud. «Toona olid paljudes kodudes tavapärased sektsioonkapid, nii ka meil, aga poest ostetu asemel olid need valmistatud täispuidust ja eritellimusel.»

Kairiti emal õnnestus nimelt Soomes käia ja seal mööblinäitusel saadud tugeva emotsiooni ajel valmis hiljem erilahendusena pehme sametist mööbel ja klaasustega puhvetkapp. Viimased on muide heas seisus ja Kairiti 84-aastase ema kodus senini kasutusel.

«Meie kodu oli tolle aja kohta ebatavaliselt sisustatud, värvigammas olid esindatud siis laialt levinud pruun ja roheline, kuid nende toonid olid ilusamad. Pehmet mööblit kattis sammal­roheline samet ja täispuidust puhvet­kapp oli sügavpruuni pähklitooni. Meie paneelmajakorteri ­siseviimistlus oli tehtud nii, et uksepõsed ja uksed olid tumedast puidust ning ­vitraažklaasiga. Akende ees olid Soome mõjutustega geomeetrilise mustriga kardinad. See keskkond oli minu jaoks tavaline, noor inimene ei pane selliseid asju eriti tähele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles