Pühapäeva päev pakub väikest vihmapausi

BNS
Copy
Pärnu linn 27JUL2021 Sademed, ilm.
Pärnu linn 27JUL2021 Sademed, ilm. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Nagu Briti saarte kohal laiuv suur madalrõhkkond hoolitseb Lääne-Euroopas niiske ilma eest, liigub ka üle Baltikumi madalrõhkkond, mis pühapäeva päevaks Eestile veidike vihmaleevendust toob, kuni õhtul Eesti lääneserva uus vihmasadu jõuab ja edasi sisemaa suunas laieneb.

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu pühapäeval pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab vihma ja paiguti tekib udu. Puhub lõunakaaretuul 3-8 meetrit sekundis. Lääne-Eesti saartel ulatub edelatuul puhanguti 13 meetrit sekundis. Sooja on 12-17 kraadi.

Peipsi järvel puhub lõunakaaretuul 3-7, puhanguti kuni 10 meetrit sekundis. Lainekõrgus on 0,3-0,8 meetrit. Hooti sajab vihma ja võimalik on äike. Nähtavus on mõõdukas. Sooja on 15-17 kraadi.

Pühapäeva päeval on vahelduva pilvisusega ilm ja kohati sajab hoovihma. Õhtu poole Lääne-Eestis pilvisus tiheneb ning vihmasadu levib saartelt mandrile. Puhub lõunakaaretuul 3-9 meetrit sekundis. Õhtu poole pöördub tuul idakaarde ja tugevneb Liivi lahe piirkonnas puhanguti 13 meetrit sekundis. Sooja on 19-24 kraadi.

Peipsi järvel puhub edela- ja lõunatuul, õhtul kagutuul 3-9 meetrit sekundis. Lainekõrgus on 0,3-0,8 meetrit. Hommikupoolikul võib sadada hoovihma. Nähtavus on mõõdukas. Sooja on 21-23 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles