Lukas vabandas õpilaste põmmpeadeks nimetamise pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusminister Tõnis Lukas
Haridusminister Tõnis Lukas Foto: Liis Saar

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas vabandas kõigi ees, keda puudutas tema liialt rahvalik ütlemine, kui ta eile TV3 uudistes nimetas nõrgemaid õpilasi põmmpeadeks.

«Austan väga kõigi noorte valikuid nii gümnaasiumi kui ka kutsekooli astumisel,» kinnitas Lukas.

«Samas tunnen ma muret paljude koolide ohutunde pärast, et ühe kohtupretsedendiga lõppenud kooli ja õpilase vaheline vaidlus võib viia selleni, et osa neist õpilastest, keda õppimine seni huvitanud ei ole, aga kellel on pretensioon lihtsasti oma äranägemisel gümnaasiumi valida, on saanud inspiratsiooni koolide vastu kohtusse minemiseks,» lisas minister.

«Mind häirib liigsete pretensioonidega inimeste kohta öeldu kasutamine kutseharidusele varju heitmiseks. Kuulun ise ühiskonna väiksemasse poolde, kes on lõpetanud kutsekooli ja pean kutseõppureid ühiskonnas väga oluliseks,» sõnas Lukas.

Haridusminister kasutas eile TV3 uudistele intervjuud andes sõna «pummpea», kirjeldamaks nõrgemaid õpilasi, kes võivad soovida seaduseaugust kasu lõigata.

«Selleks, et kampaania korras ei arvaks «pummpead», et nad kõik peavad garanteeritult gümnaasiumi saama, kuna riigikohus on sellise otsuse teinud, peame kiirkorras seaduses ühe nüansi ära muutma,» kommenteeris Lukas TV3 «Seitsmestele uudistele» kava lahendada äsjase riigikohtu otsuse põhjustatud segadus.

Kuigi keegi ei keela gümnaasiumidel kevadel oma lõbuks sisseastumiskatseid korraldada, ei tohi koolid riigikohtu 19. jaanuari lahendi valguses nende tulemusi õpilaste 10. klassi vastuvõtmisel arvestada.

Lukas on lubanud segaduse vältimiseks kiirkorras seadusi muuta. Tema sõnul saavad kõik gümnaasiumid kevadel rahulikult sisseastumiseksameid korraldada, sest vastav seadusemuudatus peaks jõustuma juba veebruari jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles